Sunday, June 9, 2013

CURRENT AFFAIRS

1. The tennis
player who
announced
retirement
recently is:
a. Roger
Federer
b. Justine
Henin
c. Rafael
Nadal
d. Mahesh
Bhupati
e. None of
these
Answer: b
2. Entero virus 71
(EV 71) is
responsible for:
a. Japane
se
enceph
alitis
b. The
new
form of
bird
flue
c. Skin
infectio
n
d. Hand-
foot-
mouth
disease
e. None of
these
Answer: d
3. According to a
latest report,
since 1990,
India has cut its
overall child
mortality rate
by:
a. 34%
b. 30%
c. 32%
d. 36%
e. None of
these
Answer: a
4. India test-fired
Nuclear Capable
Agni III on May 7,
2008 for:
a. Fourth
time
b. Second
time
c. Third
time
d. Fifth
time
e. None of
these
Answer: c
5. Tenth century
coins have been
found from the
city of:
a. Guwaha
ti
b. Bareily
c. Khandw
a
d. Ranchi
e. None of
these
Answer: c
6. The cyclone
which struck
Myanmar in
May 2008 was:
a. Willy-
willy
b. Nargis
c. Fanoos
d. Nasim
e. None of
these
Answer: b
7. The number of
children, who
are deprived of
basic
healthcare in
India, as per the
report-state of
the World's
Mother's
brought out by
global
humanitarian
organization
'save the
children' is:
a. 60
million
b. 50
million
c. 67
million
d. 55
million
e. None of
these
Answer: c
8. The country
where the
system of two
Supreme
Courts has
been proposed
is:
a. Pakista
n
b. Nepal
c. Sri
Lanka
d. Bhutan
e. None of
these
Answer: a
9. Which of the
following is not
a member of
the NATO?
a. Austria
b. Poland
c. Hungar
y
d. Spain
e. None of
these
Answer: a
10. Who became
Britain's first
Asian woman
Lord Mayor?
a. Rekha
Rani
b. Anjula
Sood
c. Reshma
Shah
d. Kavita
Sahni
e. None of
these
Answer: b