Monday, July 22, 2013

IMPORTANT CURRENT EVENTS

1. Who is the Indian
Ambassador to
USA?
Ans) Ms Nirupama Rao
2. Who will be the next
Foreign
Secretary of India?
Ans) Ms Sujatha Singh
3. Who is the new Home
Secretary?
Ans) Mr Anil Goswami
4. Who is the new CM of
Karnataka?
Ans) Mr Siddaramiah
5. Who is Chairperson of
National
Women Commission?
Ans) Ms Mamta Sharma
6. Who is the new
chairman of
DRDO ?
Ans) Mr Avinash Chander
7. Who is the new CM of
Meghalaya?
Ans) Mr Mukul Sangma
8. Who is the Chief
Vigilance
Commissioner?
Ans) Mr Pradeep Kumar
9. Who is chairman of
Press Council
of India?
Ans) Justice
Markandeya Katju
10. Who is the new
Railway Minister?
Ans) Mr Mallikarjun
Kharge
11. Who is the Chief
Election
Commissioner?
Ans) Mr Syed Nasim
Ahmed Zaidi
12. Who is the new
chairman of
IndianBanks
Association?
Ans) Mr K R Kamath
13. Who is the new CAG?
Ans) Mr Shashi Kant
Sharma
14. Who is the new
Defence
Secretary?
Ans) Mr R K Mathur
15. Who has been given
additional
charge of NDRF and civil
defence?
Ans) Mr Ajay Chadha
( Dir Gen of
ITBP)
16. Who is the new
chairman of
National Technical
Research
Organisation (NTRO)?
Ans) Mr R
Chandrasekhar
17. Who is the union
Minister for
Labour and Employment
Ministry?
Ans) Mr Sisram Ola
18. Who is the Union
Minister for
Housing and Urban
poverty?
Ans) Ms Girija vyas
19. Name the congress
leader who
was the founder of
'salwa judum' and
recently killed by
naxalites in
chattisgarh/
Ans) Mr Mahendra
Karma
20. Who is the new
chairman of
NASSCOM?
Ans) Mr Krishna Kumar
Natarajan