Monday, October 14, 2013

10 Qsns on Verbal Reasoning

1) 'Hour' is related
to 'Second' in the
same way
'Tertiary' is related
to ?
a. Ordinary
b. Secondary
c. Primary
d. Intermediary
e. None of these
Show/Hide Answer
Answer = C
2) 'Fire' is related
to 'Ashes' in the
same way as
'Explosion' is
related to ?
a. Sound
b. Debris
c. Explosive
d. Flame
e. None of these
Show/Hide Answer
Answer = B
3) 'Parliament' is
related to 'Great
Britain' in the
same way as
'Congress' is
related to ?
a. Japan
b. India
c. USA
d. Netherlands
e. None of these
Show/Hide Answer
Answer = C
4) 'Sports' is
related to 'Logo' in
the same way as
'Nation' is related
to ?
a. Emblem
b. Animal
c. Ruler
d. Anthem
e. None of these
Show/Hide Answer
Answer = A
5) 'Data
Processing' is
related to 'Raw
Data' in the same
way as 'University'
is related to ?
a. Teacher
b. Building
c. Students
d. Principal
e. None of these
Show/Hide Answer
Answer = C
6) 'Braille' is
related to
'Blindness' in the
same way as 'sign'
is related to ?
a. Exceptional
b. Touch
c. Deafness
d. Presentation
e. None of these
Show/Hide Answer
Answer = C
7) 'Boat' is related
to 'Oar' in the
same way as
'Bicycle' is related
to?
a. Road
b. Wheel
c. Seat
d. Paddle
e. Chair
Show/Hide Answer
Answer = D
8) 'Match' is
related to 'Victory'
in the same way
as 'Examination' is
related to ?
a. Write
b. Appear
c. Success
d. Attempt
e. Prepare
Show/Hide Answer
Answer = C
9) 'Heart' is related
to 'Blood' in the
same way as
'Lung' is related
to ?
a. Oxygen
b. Chest
c. Purification
d. Air
e. Respiration
Show/Hide Answer
Answer = A
10) 'Face' is
related to
'Expression' in the
same way as
'Hand' is related
to ?
a. Gesture
b. Work
c. Handshake
d. Pointing
e. Waving
Show/Hide Answer
Answer = A