Friday, March 28, 2014

computer gk

1. What is the short
cut key for closing a
window?
Answer: Alt + F4
2. The number of
processes completed
per unit time is
known as:
Answer: Throughput
3. The mechanism
that brings a page
into memory only
when it is needed is
called:
Answer: Demand Paging
4. What is a MAC?
Answer: Media Access
Control
5. What is the
function of Drop
Cap?
Answer: It lets you begin
a paragraph with a
large dropped initial
capital letter.
6. URL stands for:
Answer: Uniform
Resource Locator
7. The number of bits
that a computer can
process at a time is
called:
Answer: Wordlength
8. What is the central
device in star
topology?
Answer: Hub/Switch
9. ISDN is an example
of ......... network:
Answer: Circuit
switched
10. The gate which is
called a universal
gate:
Answer: NAND