Thursday, April 24, 2014

TET MODEL ENGLISH PAPER

.
Directions: Read the
poem given below
and answer the
questions that
follow (Q. No. 84 to
88)
by selecting the
most appropriate
option.
On A Tired Housewife
Here lies a poor
woman who was
always tired,
She lived in a house
where help wasn't
hired:
Her last words on
earth were: 'Dear
friends,
I am going
To where there's no
cooking, or washing,
or sewing,
For everything there
is exact to my
wishes,
For where they don't
eat there's no
washing
of dishes.
I'll be where loud
anthems will always
be ringing,
But having no voice
I'll be quit of the
singing.
Don't mourn for me
now, don't mourn for
me never,
I am going to do
nothing forever and
ever.'
1. The woman
described in the
poem
(A) Lived in her own
house
(B) Worked in the house
of a rich man
(C) Was very busy doing
chores
(D) Was no more
Ans: (D)
2. The woman was
always tired
because
(A) She did all the
household work without
any elp
(B) She had hardly
anything to eat
(C) She was physically
very weak
(D) She was suffering
from a serious ailment
Ans: (A)
3. The woman
wanted to go to a
place where
(A) People would take
good care of her
(B) People would
sincerely mourn for her
(C) People didn't sing or
dance
(D) People didn't cook,
wash or sew
Ans: (D)
4. The woman's
account in the poem
shows
(A) How a woman can
escape from work
(B) How we should help
each other
(C) How overworked a
housewife is
(D) That there is no
work in heaven
Ans: (C)
5. 'For everything
there is exact to my
wishes,' In this line,
the word 'exact' can
be interpreted to
mean
(A) According
(B) Leading
(C) Contrary
(D) Contributing
Ans: (A)
6. Fill in the
appropriate
determiner: The ring
is made of _______
gold.
(A) The
(B) A
(C) X (no determiner)
(D) Any
Ans : (C)
7. Choose the word
with the correct
spelling.
(A) Happenned
(B) Hapenned
(C) Happened
(D) Hapened
Ans: (C)
8. Fill in an
appropriate
determiner: _____
first item in today's
programme is a
song.
(A) The
(B) A
(C) Any
(D) Some
Ans: (A)
9. Complete the
sentence by putting
an appropriate
determiner: You
should always carry
_______ umbrella
with you.
(A) A
(B) An
(C) Any
(D) A few
Ans : (B)
10. Fill in the
appropriate
determiner:
I have not got _____
money in my bank
account.
(A) Any
(B) A
(C) A few
(D) Few
Ans: (A)
11. Identify the
correct form of the
adverb to fill in the
blank. I have told
you _______
(A) Twice
(B) Many many times
(C) One time
(D) Two times
Ans: (A)
12. Supply the
correct form of the
verb in the following
sentence: She ______
_____ a new dress
last week.
(A) Has bought
(B) Has been buying
(C) Buys
(D) Bought
Ans: (D)
13. Manjit said to
Anisha, "Could you
please open the
window?"
Sponsored Links
In the above
sentence Manjit is -
(A) Asking a question
(B) Giving an instruction
(C) Offering advice
(D) Making a request
Ans : (D)
14. Supply the
correct form of the
verb 'remember' in
the following
sentence: I ______
your name.
(A) Am remembering
(B) Remember
(C) Was remembering
(D) Have remember
Ans: (B)
15. Choose the set of
words which are in
the alphabetical
order.
(A) Celebration,
celebrity, center
centimeter
(B) Celebration,
celebrity centimeter,
center
(C) Celebrity,
centimeter celebration,
center
(D) Center, centimeter,
celebrity celebration
Ans: (A)