Tuesday, June 4, 2013

CONFUSING FACTS

1. Who is Known as
'Guru Dev' ?
Answer:
Rabindranath
Tagore
2. Who is known as
'Guruji' ?
Answer:Sadashiva
Golkar
3. Who is known as
'Grand Old Lady of
Indian
Nationalism' ?
Answer: Anie Basent
4. Who is known as
'Mother of Indian
National
Movement' ?
Answer: Madam
Bhikkaji Kama
5. Where is
Tuberculosis
Research Center
Situated ?
Answer: Chennai
6. Where is National
Tuberculosis
Institute Situated ?
Answer: Bangalore
7. Who founded
Indian Institute of
Science ?
Answer: J.R.D Tata
8 .Who founded
Indian Academy of
Science ?
Answer: C.V Raman
9. Who is Known as
Shahid-e-Azam ?
Answer: Bhagath
Sing
10. Who is Known as
Qaid-e-Azam ?
Answer:
Muhammad Ali
Jinna
11. Who founded
'Servants of
India' ?
Answer: Gopal
Krishna Gokhale
12. Who founded
'Servants of God' ?
Answer: Khan Abdul
Gaffer Khan
13. What is the Full
Form of 'I.O.A' ?
Answer: Indian
Olympic
Association
14. What is the Full
Form of 'I.O.C' ?
Answer:
International
Olympic
Committee