Tuesday, October 22, 2013

13 gk questions/answrs

1. Who was the first Indian woman in
Space?
a. Kalpana Chawla b. Sunita Williams c.
Koneru Humpy d. None of the above
2. Who was the first Indian in space?
a. Vikram Ambalal b. Ravish Malhotra
c. Rakesh Sharma d. Nagapathi Bhat
3. Who is the founder of Infosys
Technologies?
a. N.R. Narayana Murthy b. TK Kurien c.
Azim Premji d. Suresh Vaswani
4. Who built the Jama Masjid?
a. Jahangir b. Akbar c. Imam Bukhari d.
Shah Jahan
5. Who wrote the Indian National
Athem?
a. Bakim Chandra Chatterji b.
Rabindranath Tagore c. Swami
Vivekanand d. None of the above
6. Who was the first Indian Scientist to
win a Nobel prize?
a. CV Raman b. Amartya Sen c.
Hargobind Khorana d. Subramanian
Chrandrashekar
7. Who is first Indian to win a Nobel
Prize?
a. Rabindranath Tagore b. CV Raman c.
Mother Theresa d. Hargobind Khorana
8. Who was the first Indian woman to
win the Miss World Title?
a. Aishwarya Rai b Sushmita Sen c.
Reita Faria d. Diya Mirza
9. Who was the first president of India?
a. Abdul Kalam b. Lal Bahadur Shastri
c. Dr. Rajendra Prasad d. Zakir Hussain
10. Who was the first Indian to win the
Booker Prize?
a. Dhan Gopal Mukerji b. Nirad C.
Chaudhuri c. Arundhati Roy d. Aravind
Adiga
11. Who built the Red Fort?
a. Jahangir b. Akbar c. Imam Bukhari d.
Shah Jahan
12. Who is the richest Indian according
to the Forbes List?
a. Mukesh Ambani b. Lakshmi Mittal c.
Azim Premji d. Anil Ambani
13. Who is the highest ranking Indian
born woman in Corporate Life
(According to Fortune Magazine?
a. Indira Nooyi b. Chandra Kocchar c.
Neelam Dhawan d. Shobhana Bhartia
Answers
1. A 2. C 3. A 4. D 5. B 6. A 7. A 8. C 9. C
10.C 11.D 12.D 13.B