Tuesday, February 17, 2015

Impt Qsns:

1. Who is Known as 'Guru Dev' ?
Answer: Rabindranath Tagore
2. Who is known as 'Guruji' ?
Answer: Sadashiva Golkar
3. Who is known as 'Grand Old Lady of Indian Nationalism' ?
Answer: Anie Basent
4. Who is known as 'Mother of Indian National Movement' ?
Answer: Madam Bhikkaji Kama
5. Where is Tuberculosis Research Center Situated ?
Answer: Chennai
6. Where is National Tuberculosis Institute Situated?
Answer: Bangalore
7. Who founded Indian Institute of Science ?
Answer: J.R.D Tata
8 .Who founded Indian Academy of Science ?
Answer: C.V Raman
9. Who is Known as Shahid-e-Azam ? Answer: Bhagath Sing
10. Who is Known as Qaid-e-Azam ? Answer: Muhammad Ali Jinna
11. Who founded 'Servants of India' ? Answer: Gopal Krishna Gokhale
12. Who founded 'Servants of God' ?
Answer: Khan Abdul Gaffer Khan
13. What is the Full Form of 'I.O.A' ?
Answer: Indian Olympic Association
14. What is the Full Form of 'I.O.C' ?
Answer: International Olympic Committee